Δραστηριότητες στο Καρπενήσι

Αποτελώντας αγαπημένο προορισμό όσων αγαπούν την απόδραση και τις δραστηριότητες στη φύση, η Ευρυτανία προσφέρει μία πληθώρα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν χειμερινά σπορ, hiking, ski, rafting, canoeing, canyoning, ποδηλασία, ιππασία και off road 4X4. Το Εποχές Luxury Suites,  βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βελούχι, αποτελώντας το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να ανακαλύψετε την μοναδική φύση της Ευρυτανίας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Ο ξενώνας Εποχές Luxury Suites βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βελούχι, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, με 5 αναβατήρες και 15 πίστες. Το Χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου απέχει περίπου 20 λεπτά από τις Κορυσχάδες.

Hiking στην Ευρυτανία

Σε απόσταση αναπνοής από τους Κορυσχάδες, ανακαλύψτε μοναδικά μονοπάτια, μέσα σε ένα όμορφο ελατόδασος και δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό. Περάστε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι των "Αδερφών Ξερόλυκοι" στον Καρπενησιώτη ποταμό και φτάστε στο υπέροχο πλατανόδασος στο Κεφαλόβρυσο όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του '21, Μάρκος Μπότσαρης. Συνεχίστε μέχρι το χωριό Καλλιθέα για  την μοναδική θέα προς το Καρπενήσι και το Βελούχι. Σε απόσταση 38 χιλιομέτρων, ανακαλύψτε το φαράγγι «Πάντα Βρέχει», ένα μαγικό μέρος με λίμνες, καταρράκτες, σπηλιές και πυκνή βλάστηση. Η πεζοπορία και το hiking εδώ είναι μια μοναδική εμπειρία. Η Ευρυτανία είναι γεμάτη με πανέμορφα μονοπάτια που μπορείτε να εξερευνήσετε. Από την περιοχή διέρχεται και το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 (το οποίο διέρχεται από την Ισπανία έως την Κύπρο.)

Rafting

Απολαυστικό rafting στον Ταυρωπό, έναν ποταμό που είναι ιδανικός  για όσους κάνουν rafting για πρώτη φορά, ή συναρπαστική κατάβαση στον απαιτητικό Τρικεριώτη  ποταμό, με τις απότομες στροφές μέσα στο στενό φαράγγι. Είτε είστε αρχάριοι, είτε έχετε εμπειρία,  στην Ευρυτανία θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία rafting που θα σας χαρίσει όμορφες στιγμές, πολύ γέλιο και δράση, μέσα σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της Ελλάδας.

Ποδηλασία

Η Ευρυτανία με τους πολλούς δασικούς δρόμους της, μέσα στα πυκνά και υπέροχα δάση από έλατα και καστανιές, είναι ιδανική για ποδηλατικές διαδρομές με mountain bike. Διαδρομές εύκολες για όλους, γεμάτες χρώματα και πολλές εκπλήξεις. Μία ιδιαίτερη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από το χωριό Μυρίκη, ακολουθεί το δασικό δρόμο μέσα σε ένα μοναδικό ελατόδασος με ωραία θέα και καταλήγει στο χωριό Καλλιθέα. 

Πάρκο Ιππασίας Saloon Park

Μόλις 5 λεπτά από τις Κορυσχάδες, βρίσκεται το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας Saloon Park. Το πάρκο προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, αλλά και για μεγάλους. Τα φιλικά άλογα με τη βοήθεια συνοδού για τους μικρότερους ιππείς διασχίζουν γραφικά μονοπάτια μέσα σε όμορφο δάσος με πλατάνια, στις όχθες του Καρπενησιώτη και φθάνουν στο εντυπωσιακό γεφύρι των Κορυσχάδων.

Λίμνη Κρεμαστών - Canoe Kayak

Ανακαλύψτε τις κρυμμένες ομορφιές της λίμνης Κρεμαστών στην Ευρυτανία, με canoe-kayak. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε επιπλέον να απολαύστε  το μπάνιο στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Μοναστήρι Προυσού 

Το μοναστήρι Προυσού αποτελεί σημαντικό προορισμό θρησκευτικού τουρισμού και απέχει περίπου 45 λεπτά από τις Κορυσχάδες. Στη περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε και τη Μαύρη Σπηλιά, μετά από ένα περπάτημα 30 λεπτών.  Όσοι ενδιαφέρονται για μια μεγαλύτερη διαδρομή, μπορούν να επισκεφτούν το μοναστήρι της Τατάρνας.

Canyoning – Rappel στο Καρπενήσι 

Το Canyoning είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει περιπέτεια και φυσική ομορφιά. Η κατάβαση μέσα από τα φαράγγια (canyoning) και τους καταρράκτες (rappel), αποτελεί μια μοναδική εμπειρία στη φύση. Ιδανικός προορισμός για Canyoning στο Καρπενήσι αποτελεί το φαράγγι στο χωριό Γαύρος. Βρίσκεται στο 12ο χλμ. του δρόμου Καρπενησίου-Προύσου. Το φαράγγι ξεκινάει από το χωριό της Καρίτσας και καταλήγει στον ποταμό Καρπενησιώτη. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μετρίας δυσκολίας καθώς διαθέτει άγρια ομορφιά με ψηλούς βράχους ύψους 50 μέτρων να το πλαισιώνουν αριστερά και δεξιά δημιουργώντας έτσι φυσικές πισίνες.

Παρακολούθηση πτηνών στο Καρπενήσι 

Η παρακολούθηση πουλιών αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια ευρέως διαδεδομένη δραστηριότητα. Το Καρπενήσι αποτελεί ιδανικό πρρορισμό για τους λάτρεις της φύσης ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η παρακολούθηση πτηνών. Μια περιοχή γεμάτη από ποτάμια, λίμνες, ορειβατικές διαδρομές και πλούσιο φυσικό γραφικό τοπίο, όπως το Καρπενήσι και οι γύρω περιοχές, ενδείκνυνται για birdwatching.

Για τις δραστηριότητες, μπορούμε να σας προτείνουμε εξειδικευμένες εταιρείες.

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

TK 36100

TΗΛ: +30 22370 23675

Κινητό: +30 6945 822010

E-MAIL: info[at]epoches-karpenisi.com

 

TripAdvisor

 

TripAdvisor